Sociale participatie/Community art-projecten

Het samenvoegen van diverse verschillende steentjes en materialen tot een geheel is letterlijk verbinden. Maar ook figuurlijk verbindt mozaïek echt. Samenwerken aan het verfraaien van de hal of een kaal plein. Samenwerken, omdat ieder het alleen niet zelf kan doen.   Samenwerken, omdat je samen sterk staat en meer werk verzet en tussendoor leer je de andere plakkers in een ontspannen situatie werken.

Samenwerken aan een mooi mozaïekwerk is dé ultieme manier van teambuilden. Samen mozaïeken geeft een enorme boost aan de sociale cohesie en werkt nog lang door. Ook omdat na afloop iedereen nog jaren plezier heeft van dat schitterende mozaïekwerk als herinnering.

De mogelijkheden die mozaïeken heeft in sociale kunstprojecten is enorm. Het is geschikt voor bijna al het straatmeubilair zoals bijvoorbeeld banken, bloembakken, wandborden, ‘schilderij-en’ of 3D-objecten. Maar individuele mozaïeken met een centrale lijn, zoals bv stoeptegels (bv hinkelbaan of logo tegen zinloos geweld) of huisnummerbordjes zijn hier ook heel geschikt voor.

Neem contact op voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte op maat.