Mozaïek op scholen/kindergroepen

Mozaïek kennen de meesten van het werk van de Spaanse Gaudí in Barcelona. Mozaïek is een van de  oudste ambachtelijke kunstvormen ter wereld. Mozaïek betekent letterlijk kunst voor de goden.

Simpel gezegd is mozaïek het plakken van kleine dingetjes tot één mooi geheel. Maar mozaïeken is meer dan dat. Om te beginnen moeten de spulletjes verzameld en geordend worden. Allemaal verschillende materialen met diverse structuren, vormen en kleuren. Eerst een eigen bakje maken, uitzoeken, puzzelen, lijmen en dan …  heb je geen kind aan ze.

Mozaïeken met kleuters

Tijdens een dagdeel kunnen twee kleutergroepen mozaïeken met een speciale lijmpap. Vooraf verzamelen de kinderen zelf allerlei soorten materialen. De kinderen krijgen een tegeltje waar een lijmlaag op wordt gesmeerd. Zij kunnen dan alle mooie snuisterijen in de lijm drukken. Tot slot hoeven de kunstwerken alleen nog te drogen.

De kosten zijn €150,00 voor een dagdeel met twee groepen en €250,00 voor twee dagdelen met vier groepen.*)

Individuele mozaïekwerkjes

Hier maakt iedereen individueel een mozaïekwerkje. Dat kan op een tegeltje zijn of vormen zoals bv een vlinder, kattenkop, hartje of vis. De kinderen kunnen zelf vooraf allerlei soorten materialen verzamelen. De kunstwerkjes hoeven enkel nog te drogen en kunnen dezelfde dag mee naar huis.

De kosten hiervoor liggen tussen de €3,00 en €5,00 per kind met een starttarief van €150,00 voor een dagdeel. *)

Stoeptegels mozaïeken

Maak samen mooie tegels voor een vrolijk en kleurrijk schoolplein. Deze activiteit is geschikt voor leerlingen vanaf groep 3.

eVe Mozaïek komt op de afgesproken plakdag met de benodigde tegels en mozaïekspullen naar school. Aan één stoeptegel wordt gewerkt met groepjes van ongeveer drie tot maximaal vier kinderen. Omdat de lijm eerst moet drogen voordat er gevoegd kan worden, wordt het voegen door ons later in het atelier gedaan. Na het voegen worden de gemozaïekte tegels op school afgeleverd en kunnen ze zo in het schoolplein worden gelegd.

Een stoeptegel mozaïeken kost €25,00. Deze activiteit is mogelijk vanaf 7 stoeptegels of met een starttarief van €175,00. *)

*) Alle bedragen zijn exclusief eventuele reis- en parkeerkosten.

Een (stuk) muur mozaïeken

Hebben jullie ook een grijze muur of een saaie hal? Mozaïek biedt hier goede mogelijkheden voor en is een unieke versiering voor zowel binnen als buiten. Het resultaat is altijd een schitterend kunstwerk, waar iedereen nog jaren (zelfs generaties) plezier van kan hebben. Deze activiteit is geschikt voor leerlingen vanaf groep 3.

Deze activiteit wordt geheel in samenspraak op maat gemaakt. We streven er naar om met minimale middelen een groots effect te krijgen. Mail of bel ons over jullie ideeën en wensen en we maken graag een vrijblijvende prijsofferte.

Mozaïekprojecten op maat

Hebben jullie zelf een idee of wens, laat het ons dan weten en we ontwerpen een mozaïekactiviteit geheel op maat passend in jullie wensen en budget.

Mozaïeken zonder kinderen met het team of een groep ouders is natuurlijk ook mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.