Wheermolen in Mozaïek

Achtergrond is geplakt

Wheermolen in Mozaïek lag bij gebrek aan materiaal en werkruimte een tijdje stil. Maar ondertussen zijn begin 2019 de letters van de wijk Wheermolen op twee halve borden van 2,5 meter geplaatst. En met hulp van vrijwilligers en kinderen uit Wheermolen zijn de twee borden in het hart van de wijk het winkelcentrum Makado verder vol geplakt.

’s Ochtends heeft Ome Ben eerst er nog een hoop verzinkte bouten ingedraaid. Het bord komt straks op palen ongeveer 40 centimeter boven de grond te staan en is loodzwaar.

In de middag werd er gemozaïekt en hebben we het bord grotendeels afgeplakt. Met dank aan de gastvrijheid van het winkelcentrum en alle vrijwilligers, die heel hard gewerkt hebben. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest! Dank je wel ome Ben, Loes, Kees, Undine en alle kinderen die hebben geholpen!

Nu moet er nog een frame om het bord, gevoegd worden, opgehangen en verder ter plekke nog wat afwerken. Wordt vervolgd…

Sponsoring van materiaal door Praxis Purmerend

Het resterende tegelmateriaal, lijm en voeg voor rondom de letters en de jaartallen wordt gesponsord door Praxis Purmerend. Super bedankt!

De plaats in de wijk is gevonden!

De gemozaïekte letters van de wijk Wheermolen en de jaartallen 1967 en 2017 komen op een groot bord van een meter hoog en vijf meter breed. Het bord komt in het groen bij de brug aan de Hannie Schaftstraat geplaatst.

Jubileumsfeest Wheermolen

In 2017 bestond de Purmerendse wijk Wheermolen 50 jaar en dat werd met een groots feest gevierd. Door de wijk verspreid stonden 400 marktkramen, er was muziek en eVe Mozaïek heeft samen met kinderen en wat vrijwilligers de naam van de wijk gemozaïekt. Ondanks de zeer natte voorspelling was het zo goed als droog gebleven en ’s middags was er zelfs een fijn zonnetje. Alle letters zijn af gekomen en het resultaat is prachtig geworden!

Groot feest in Wheermolen: 50 jaar alweer!